15:00

Storfors AIK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Storfors AIK

På Riavallen slutar matchen Ohtana/Aapua - Storfors 0-0.
Första halvlek domineras spelmässigt av Storfors och OAFF tvingas mestadels till spel på egen planhalva. Trots dominansen har Storfors svårt att skapa några större målchanser. OAFF har stora problem att få till sitt anfallsspel utan det blir många långbollar mot Borri och Adam som ett storvuxet SAIK-försvar oftast vinner. Det dröjer till den 40;e minuten innan den första farliga chansen uppstår när Storfors kommer fram i vårt straffområde och avlossar ett skott som tvingar Felle till en kanonräddning vid höger stolprot. 0-0 i paus får vi vara nöjda över.

Andra halvlek blir spelmässigt jämnare men det är Storfors som skapar första läget när Filip Berglund lossar stora kanonen som touchar ribban men också över. I den 64:e minuten får OA sin första målchans när Johannes Pekkari hinner få en tå på bollen men en utrusande Johan Nyström klarar. I den 81:a minuten kommer Borri igenom på vänsterkanten, tar sig förbi siste försvararen och från snäv vinkel tåar han bollen i burgaveln. Två minuter senare slarvar Storfors i eget straffområde och plötsligt har Borri bollen och målet är tomt, tyvärr får han inte ordning på boll och fötter utan skottet blir för löst och SAIK kan spela bort bollen. På övertid kommer Storfors i en sista framstöt där vi inte får undan bollen från straffområdet utan en SAIK:are får på ett markskott som passerar alla men turligt för oss går den i stolpen.

Sett över hela matchen får vi vara nöjda med oavgjort mot ett välspelande Storfors. I OAFF var Felles räddning i första halvlek poängräddande, bra i övrigt också. OA-försvaret var åter suveränt där alla är värda överbetyg men extraplussen går till Petteri Pellikka och Anders Palo. På mitten hade vi problem att få fast bollen i första halvlek, blev bättre i andra och plusset går till Johan Svanlöv. Offensivt hade vi svårt att skapa något vettigt i första men höjde oss rejält i andra och plusset går till Joel Hiltunen. I Storfors plussar vi för backlinjens Simon Alsenhag, mittfältets Filip Berglund och tunge anfallaren Marcus Fahlgren Hällström. Domaren Sara Wiinikka gör en bra första halvlek, tappade lite i andra men klart godkänd insats.
Hörnor: 6-6, Gula kort: 3-2
Laget: Felle - Liam, Petteri, Palo, Kotten - John, Svanlöv(ut84), Mäki, Joel H - Borri, Adam
Ers: Petri (in 84), Johannes P, Elias P, Elias Y, Dennis, Johan P, Joel O